Aprenem a operar!

Públics:

Públic en general

Àrees de coneixement:

Ciències de la Salut

Àrees temàtiques:

Ciències de la Salut

Resum i activitats:

El Quiròfan Experimental presenta una activitat en la qual el seu objectiu principal és realitzar la pràctica quirúrgica gràcies a un simulador de cirurgia laparoscòpica dins el qual s’haurà de realitzar una operació i/o sutures al “pacient”, de tal manera que tant infants com adults puguin aprendre les futures vies d’abordatge quirúrgic que cada dia agafen més recolzament i força. A més, se exposaria material laparoscòpic real per satisfer la curiositat dels participants a la fira que demanaven quin tipus de material és utilitzat a aquest tipus d’intervencions. Per completar aquesta activitat, se reproduiria constantment vídeos d’intervencions de laparoscòpia a pacients reals.
Amb aquesta activitat s’hi vol aconseguir la divulgació d’aquestes tècniques entre el públic en general i, sobretot, entre les noves generacions, potencials experts en la temàtica i/o la ciència en general; a més d’aconseguir que el públic experimenti la sensació de dur a terme tècniques reals de quiròfan mitjançant la pròpia manipulació dels aparells, estimulant-los i incrementant la curiositat per les tècniques pràctiques i experiències científiques.

Participants:

Dr. José F. Noguera Aguilar
Silvia Tejada Gavela

Responsables:

Dr. Antoni Gamundí Gamundí

 

UIB - IUNICS

Categoria:
Centres d'investigació i tecnològics
 

Dades de contacte

Adreça: Crta. Manacor Km 4 Codi postal: 07198 Municipi: Palma Telèfon: 971172318 / 871202022 Fax: 971172309 Email: antoni.gamundi@uib.es stejada@hsll.es