Jugam i aprenem amb l'electrònica

Públics:

Educació Secundària
Batxillerat/Formació Professional
Públic en general

Àrees de coneixement:

Tecnologia
Física

Àrees temàtiques:

Resum i activitats:

El projecte es centra en aplicacions de la tecnologia wireless tant d’infraroigs com bluetooth , ràdio FM, Wifi. Amb aquest projecte es pretén que els assistents es familiaritzin amb aquesta tecnologia avui en dia tan estesa, demostrant que ni és tan dificultosa la seva aplicació ni tan aliena a nosaltres com pot semblar.

Els alumnes del centre construiran una pissarra digital, que es manejarà amb un llapis d'infraroig i el comandament de la famosa consola Wii, així com un emissor de ràdio sense piles que es pot fer amb materials que es troben a l'abast de tothom.
També s’utilitzarà la tecnologia wifi dels telèfons mòbils per activar i desactivar diverses castes de circuits com encendre i apagar una bombeta o llegir la temperatura del nostre estand.

També reciclarem components de dispositius electrònics com gravadores de DVD per a reutilitzar els motors, díodes làser, etc.

Activitats:
1- Cursa de mini robots construïts a partir d'un raspall de dents, una bateria de liti i un motor-vibrador reciclat d'un vell telèfon mòbil. També veurem altres robots seguidors de llum fets pels nostres alumnes.
2- Encendrem un misto o llumí amb un diode làser reciclat d'una gravadora de DVD.
3- Veurem i entendrem com funciona una ràdio de FM
4- Jugarem amb l'ordinador utilitzant com a dispositiu de comandament una càmera web.
5- Si teniu un telèfon, PDA o ordinador amb wifi i un navegador web podrem controlar dispositius com llums, temperatura, etc. des del mateix estand o des de qualsevol lloc del món.
6- Reutilitzarem díodes d'infraroig per construir punters per a pissarres digitals controlades amb el comandament de la Wii, un receptor de Bluetooth i programari lliure (un dels programes cedit per l'autor Pere Negre, Es Liceu, amb llicència GNU).

Participants:

Marina Adrover
Àfrica Barceló
Joan Foronda
Esther Querol
Antonio Pascual
Julián Vadell
Miquel Llobera
Carlos Pimentel
Xisca González
Andrea Unamuno
Toni Seguí
Joan G. Lorente
Albert Mojer Sonia Nieto
Marina Betancor
Miquel A. Claro
Carlos Serrano
David González
David Bordoy
José M.Martínez
Andrés Rodríguez
Johan Rojas

Responsables:

Joan Ginard
Ana Serna
Llorenç Garcia
Montse Oliver
Joana Fuster
César Herreros
Guillem Moyà

 

Aula Balear

Categoria:
Centres educatius
 

Dades de contacte

Adreça: Can Valero, 19 Codi postal: 07011 Municipi: Palma Telèfon: 971 202301 Fax: 971206915 Web: www.aulabalear.org Email: aulabalear@telefonica.net