Món egipci

Públics:

Educació Infantil
Educació Primària
Educació Secundària
Públic en general

Àrees de coneixement:

Ciències de la Salut
Química
Biologia
Medi Ambient

Àrees temàtiques:

Medi ambient
Ciències de la Salut

Resum i activitats:

1. LA CIÈNCIA I LES MATEMÀTIQUES EN EL MÓN EGIPCI

-Donar informació bàsica sobre l’escriptura i la numeració egípcies.
-Conèixer més sobre la geometria i l’arquitectura de les piràmides egípcies.

2. CULTURA EGÍPCIA

-Entendre les raons bàsiques de la fertilitat que tenien les terres que envoltaven el riu Nil i quins problemes ambientals hi ha avui en dia.
-Exposar les característiques bàsiques sobre el ritual funerari bàsic per momificar el mort.

3. FERMENTACIÓ

-La fermentació són reaccions catabòliques causades moltes vegades per microorganismes, els quals metabolitzen els compostos orgànics i els transformen en altres compostos. En el procés de momificació, els egipcis evitaven que tinguessin lloc aquestes reaccions de fermentació, ja que els microorganismes eren els responsables de la putrefacció del cos. L’objectiu en aquest cas serà investigar com són els microorganismes responsables de les fermentacions i observar quins són els paràmetres que es podrien monitoritzar per saber si la fermentació es produeix o no.

4. MÈTODES DE CONSERVACIÓ DELS ALIMENTS.

-S’havia comentat en l’apartat 3 que, malgrat haver-hi reaccions de fermentació, els egipcis evitaven que hi tinguessin lloc. Per això, utilitzaven una sèrie de tècniques per conservar els cossos dels morts. Més endavant, les bases d’aquestes tècniques s’empraren per a conservar els aliments.

Se centrarà majoritàriament en les reaccions químiques que es poden fer amb els additius, com ara la vitamina C i l’àcid bòric.

Participants:

El Habib Ait Laassi, Natàlia Barceló Sánchez, Ramon Barrull Mascaró, Ivonne Andrea Carranza Hidalgo, Mohamed El Miri, Eva Estrany Calvo, Cristina García Moreno, Alicia García Navarro, Jessica Huertas Martínez, Pablo Imparatto Sauto, Ferran Montero Sitges, Joshua Ortega Mclear, Alba Mª Ortega Ortega, Cristian Pérez Sánchez, Neus Sureda, Ainoa Suárez Denis, Jairo Zea Girol

Responsables:

Maria Antònia Llodrà Ríos, Margarita Puigserver Salvà, Cristina Llull Darder

 

IES Porto Cristo

Categoria:
Centres educatius
 

Dades de contacte

Adreça: Ctra. Porto Cristo-Son Servera, s/n Codi postal: 07680 Municipi: Manacor Telèfon: 971820432 Fax: 971822701 Web: www.iesportocristo.net Email: iesportocristo@educacio.caib.es