Experimenta sang

Públics:

Públic en general

Àrees de coneixement:

Ciències de la Salut

Àrees temàtiques:

L'ésser humà

Resum i activitats:

Espai on es pot experimentar sent un donant, personal sanitari o una cèl•lula sanguínia.
L’ objectiu és acostar la donació als estudiants i explicar què és la sang, els seus components i quines aplicacions tenen en pacients. Durant el cap de setmana a més, informar als adults dels diferents tipus de donació (llet materna, sang de cordó, òrgans, etc)
L`estand simula, en dos apartats, un banc de sang i el sistema circulatori. Al Banc de sang, els nins jugaran a ser metges i donants i coneixeran el destí de les donacions simulades. Al sistema circulatori, seran les diferents cèl•lules de la sang.
Activitat: “La sang i les seves cèl•lules”. Es tracta que els estudiants coneguin els components de la sang de manera lúdica i científica De dues maneres diferents: 1.Veure cèl•lules a través del microscopi: cèl•lules mare, hematies, plaquetes, plasma, limfòcits. 2.Fes-te una foto amb la teva cèl•lula preferida (panell amb espai per a col•locar la cara).
TALLER “Què fa un banc de sang”: Aquí els estudiants es podran posar una bata i simular que són personal sanitari que atén als donants i altres simularan que són donants.
La 2ª paret del estand representa amb dibuixos: el laboratori, la separació dels components sanguinis i la distribució als hospitals (aplicació en pacients) davant, un muntatge del procés de donació amb mesurament de la tensió, pes, llits, borses...

Participants:

Enric Ramón Brils
Petra Mut
Marian Manchón

Responsables:

Josep Muncunill Ribas
Eva Gómez Sjunnesson.
Toni Martorell Carbonell

 

Fundació Banc de Sang i Teixits

Categoria:
Centres d'investigació i tecnològics
 

Dades de contacte

Adreça: c/ Roselló i Caçador, 20 Codi postal: 07004 Municipi: Palma Telèfon: 971764433 Fax: 971764280 Web: www.fbstib.org Email: infosangre@fbstib.irg