Biodiversitat invisible: la vida a les coves

Públics:

Públic en general

Àrees de coneixement:

Medi Ambient
Museus de Ciències

Àrees temàtiques:

Medi ambient

Resum i activitats:

L'estudi de la vida a les cavitats subterrànies aporta dia a dia noves espècies al coneixement de la biodiversitat. Els animals cavernícoles són delicats, vulnerables i autèntiques joies de la diversitat que cal protegir i conservar juntament a les coves.
A les coves mallorquines i els petits illots del seu voltant s'han comptabilitzat més de 270 espècies animals, entre terrestres i aquàtiques, de les quals unes 60 es consideren troblòbies. Més de la meitat d'aquestes darreres són endèmiques de les Balears.

La gran biodiversitat que "amaguen" les cavitats subterrànies, així com les peculiars adaptacions que sofreixen els animals estrictament cavernícoles són alguns dels temes que es tractaran a l'estand del Museu Balear de Ciències Naturals.
El públic podrà visitar una "cavitat subterrània" a on s'hi amaguen alguns organismes molt peculiars.

Les activitats que es presenten són:

SOM CAVERNÍCOLA: Observació i estudi de les extraordinàries adaptacions que sofreix la fauna troglòbia per tal d'adaptar-se morfològicament i fisiològicament a les peculiars condicions de les cavitats. Una sorpresa els espera dins la cova!

BIOESPELEÒLEGS A LA FIRA DE LA CIÈNCIA: Els visitants actuaran com a vertaders bioespeleòlegs accedint a la "cova" simulada del museu i recol·lectant fauna per al seu posterior estudi i classificació.

Participants:

Aina Martí Peñas
Kimi Yakabi Diosdado
Carol Constantino de la Peña

Responsables:

Carolina Constantino de la Peña, Directora MBCN
Aina Martí Peñas, Cap Departament Educació MBCN

 

Museu Balear de Ciències Naturals

Categoria:
Centres d'investigació i tecnològics
 

Dades de contacte

Adreça: Carretera Palma - Port de Sóller, km. 30 Codi postal: 07100 Municipi: Sóller Telèfon: 971634064 Fax: 971638249 Web: www.museucienciesnaturals.org Email: musbcn@teleline.es museuciencies@hotmail.com