>
» Tornar al plànol

APLICACIONS DE L'ADN A LA CIèNCIA FORENSE I A L'EVOLUCIó

Públics:

Educació Secundària
Batxillerat/Formació Professional
Públic en general

Àrees de coneixement:

Biologia
Medi Ambient
Museus de Ciències

Àrees temàtiques:

L'ésser humà
Medi ambient

Resum i activitats:

Avui en dia la utiltzació de les eines moleculars en el camp de la medicina general, forense, estudi de l'evolució, etc. resulten ésser imprescindibles per comprendre en què consisteixen certes malalties genètiques així com poder assolir la identificació d'individus, i saber com actuen els diferents mecanismes d'especiació. Sense l'estudi de la informació continguda a la molècula de l'ADN no haguéssin estat possibles els avanços que han fet la biologia i la medicina en els darrers 60 anys.
Amb les diferents activitats que realitzarem es troben:
Extracció d'ADN a partir de les cèl.lules de l'epiteli bucal dels alumnes.
Genètica Forense: Qui és el culpable? (Combinació de diferents resultats d'una anàlisi genètica per saber quí és el culpable d'un delicte).
Evolució regressiva a les coves. (Observació i identificació en lupa binocular d'espècies d'artròpodes cavernícoles adaptades a la vida subterrània).
Identificació del nucli cel·lular i ADN ( Observació pel microscopi del nucli cel·lular i del ADN de cèl·lules epitelials).

Participants:

Virginia Rodríguez Delgado
Carlos Villacorta Martín

Responsables:

Maria del Mar Bauzà Ribot

Universitat de les Illes Balears - Departament de Biologia

Categoria: Centres d'investigació i tecnològics
 

Dades de contacte

Adreça: Ctra. Valldemossa km.7.5 Edif. Guillem Colom Codi postal: 07122 Municipi: Palma Telèfon: 971 17 33 32 Web: www.uib.es/depart/dba/Genetics/EGB.html Email: mariam.bauza@uib.es