Projecte de viabilitat econòmica de l'ús de la garrofa per al consum humà

Públics:

Públic en general

Àrees de coneixement:

Medi Ambient

Àrees temàtiques:

Medi ambient

Resum i activitats:

El garrofer ha format part de la nostra biodiversitat, paisatge i socioeconomia durant més d'un segle. És una de les espècies autòctones més característiques dels paisatges, els camps i les àrees rurals de les Illes Balears. A Eivissa suposa el segon arbre en quantitat, després dels pins; ha format part de les petites economies locals durant més d'un segle, i s’han arribat a exportar grans quantitats del seu fruit, la garrofa.
La garrofa és un producte amb gran potencial d'explotació econòmica quan es conrea de forma ecològica. Al mercat podem trobar una varietat de productes alimentosos de garrofa, com per exemple farina, licors, galetes, etc. Avui la seva supervivència es troba amenaçada principalment per l'escàs valor econòmic de la garrofa, que ha comportat el progressiu abandó del seu conreu. Cal tenir en compte que el preu que paga el mercat per aquest fruit és insuficient per fer sostenibles el seu conreu, cura i recol•lecció. El projecte analitza les possibilitats d'implantar un teixit industrial a Eivissa entorn del conreu, la transformació i la fabricació de productes derivats de la garrofa que millori el desenvolupament rural i afavoreixi el desenvolupament econòmic sostenible.

Activitats
1. Diferents activitats interactives amb la transformació i producció dels diversos productes de la garrofa ecològica.
2. Demostracions i degustació de productes de garrofa ecològica.
3. Exposició dels diferents productes de la garrofa, com per exemple farina, xarop, crema de garrofa i avellanes, etc.
4. Decoració que recreï l'entorn rural i l'exhibició de diferents roll up explicatius de la garrofa.

Participants:

Gabriel Molina Marí
Maria Teresa Muñoz Prats
Javier Tous Remiro
Javier Alcaraz Herrero

Responsables:

Gabriel Molina Marí

 

Fundació Estudis x Eivissa

Estand: B08
Categoria:
Associacions, col·legis professionals i IPSFL
 

Dades de contacte

Adreça: Avinguda d’Espanya, 49 Codi postal: 07800 Municipi: Eivissa Telèfon: 626986804 Fax: 971 93 23 07 Email: info@ceav.eu