Balears participa a la III Feria Madrid por la Ciencia
  El Conseller Villalonga visita l'estand instal·lat per la Conselleria d'Innovació i Energia al recinte ferial Juan Carlos I
(8-3-2002)
   
   
  El conseller d'Innovació i Energia, Príam Villalonga, ha visitat avui horabaixa l'estand instal·lat per la Conselleria d'Innovació i Energia a la III Feria Madrid por la Ciencia, que des d'avui fins diumenge es celebra al recinte ferial Juan Carlos I a Madrid. La fira, per la qual s'espera que al llarg de tres dies passin més de 50.000 persones, pretén difondre la cultura científica i estimular l'interès per la ciència entre els escolars i el públic en general a traves de l'observació i l'experimentació directa als distints recintes ubicats al parc ferial de la capital espanyola.

A través de projeccions en pantalla gegant, ordenadors, tríptics i publicacions, l'estand instal·lat pel Govern de les Illes Balears mostra totes les activitats de R+D+I que es desenvolupen a l'actualitat des de la Conselleria d'Innovació i Energia, la Fundació IBIT i el ParcBIT. A més, l'estand de Balears disposa també d'un apartat d'investigació de la Universitat de les Illes Balears (UIB) i l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (Imedea) on es fan demostracions practiques dels departament s de biologia i de química.

El Conseller Villalonga, acompanyat del director general de R+D+I, Enric Tortosa i de la directora de III Feria Madrid por la Ciencia Teresa Calatayud, ha efectuat un recorregut per tot el recinte ferial, interessant-se per les darreres novetats científiques i tecnològiques presentades pels distints instituts d'investigació, com a ara el Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Instituto de Salud Carlos III, així com altres organismes públics, administracions i centres escolars.

El Conseller d'Innovació i Energia ha destacat la necessitat de posar en practica certàmens d'aquestes característiques per acostar la ciència a la societat. En aquest sentit, ha recordat que un dels objectius principals del Pla de Recerca i Desenvolupament (Pla de R+D) aprovat recentment pel Govern de les Illes Balears és precisament el de difondre la cultura científica i promoure accions que apropin la ciència entre els joves.

El Conseller Villalonga ha explicat a Madrid que la Conselleria d'Innovació i Energia organitzarà a Palma els dies 9, 10, 11 i 12 del proper mes de maig la I Fira de la Ciència de les Illes Balears, amb més de 50 estands interactius on hi participaran una trentena de centres de ensenyament dels cicles de Infantil, Primària, Secundaria i Universitat. A més, a la Fira de Balears hi haurà una mostra de les investigacions que duen a terme els centres públics de recerca. Entre les activitats previstes a la I Fira de la Ciència de les Illes Balears destacarà la celebració de exposicions, actes científics, conferencies, concursos i cinema científic. També hi seran presents les empreses de base tecnològica de les Illes amb els seus departaments de R+D.

   
  Tornar