Govern Illes Balears. Parc Natural de Mondragó
Parc Natural
Can Llaneres nº 8
Santanyí

introducció

ITINERARIS DIDACTICS I EXCURSIONS

Itinerari interpretatiu “La tardor a Mondragó”
Descripció: Es realitzarà un itinerari guiat per l’interior del parc natural amb la intenció de donar a conèixer aquest espai natural, parant una especial atenció a les característiques que presenta el medi en aquesta època de l’any. La tardor confereix a la marina de Llevant un aspecte característic; trobarem espècies vegetals que únicament floreixen aquesta època de l’any, així com podrem observar i escoltar algunes de les moltes aus que troben aquí, durant la tardor, l’aliment que necessiten en aquesta aturada, indispensable en els seus llargs viatges migratoris. Tractarem de distingir els cants d’aquestes aus i determinarem les espècies de què es tracti amb el suport d’imatges, parlarem de les seves migracions i veurem què és el que troben en aquest indret. Intentarem identificar les espècies vegetals que visualitzem, fent alguns comentaris de quina és la tècnica científica mitjançant la qual s’identifiquen i es classifiquen les plantes.
Lloc: Parc natural de Mondragó
Centre d'informació (aparcament de ses Fonts de n’Alis, Santanyí)
Santanyí
07650
Dates i horaris: 12-11-2005 de 10:00h a 13:00h
Reserva necesària: Si
Telèfon de reserva: 971.181.022
Contacte: Mª Àngels Ramos Morey
Email: jrullan@ibanat.caib.es
Fax: 971.642.130
Més informació: Requisits per a participar-hi: Sabates còmodes, roba adient a les condicions meteorològiques (activitat a l’aire lliure).

ALTRES

Sortida d’observació astrològica “Observem el cel de novembre”
Descripció: Des de la platja de s’Amarador, en un indret lliure de contaminació lumínica, es realitzarà l’activitat d’observació directa del cel. Es comptarà amb el suport de varis telescopis terrestres per poder ampliar la qualitat i l’abast de la visió. Contarem amb un professional de l’educació ambiental, amb amplis coneixements astrològics, que ens guiarà en un recorregut pels diferents estels i constel·lacions que puguem observar.
Lloc: Parc natural de Mondragó, platja de s'Amarador
Platja de s'Amarador, Santanyí
Santanyí
Mallorca
Dates i horaris: 04-11-2005 de 22:00h a 00:00h
Reserva necesària: Si
Telèfon de reserva: 971.181.022
Contacte: Mª Àngels Ramos Morey
Email: jrullan@ibanat.caib.es
Fax: 971.642.130
Més informació: Requisit per a participar-hi: roba d’abric (activitat nocturna, a l’aire lliure). Si les condicions meteorològiques no ho permeten, l'activitat es farà dia 9 de desembre.

El racó del curiós
info@balearsfaciencia.org
Gover de les Illes Balears