CP Àngel Ruiz i Pablo
Carrer de l'Escola, s/n
07720 es Castell
tel: 971 36 34 54
fax: 971 35 39 57
email: cpangelruizipablo@educacio.caib.es


Quina força fa l'aigua!

Tots hem jugat amb aigua i sabem que hi ha coses que suren i d'altres que s’enfonsen, però...

* Per què alguns objectes suren i altres s'enfonsen dins l'aigua?
* Per què algunes coses lleugeres s'enfonsen i altres coses que són pesants suren?
* Els vaixells grossos són de ferro, per què suren?
* Com funciona un submarí?
* Per què les gotes d’oli suren damunt l’aigua?

Si us interessa aquest tema, al nostre estand podreu manipular amb diferents objectes dins l’aigua i contestar-vos aquestes i altres preguntes que de ben segur us heu fet alguna vegada.

Els alumnes de primària de la nostra escola ho hem estat experimentant a les aules. Si visitau el nostre estand us mostrarem el que hem après sobre la flotabilitat, que va descobrir Arquímedes, com es calcula la densitat d’un cos i moltes sorpreses més.

US ESPERAM A TOTS A LA FIRA!

Responsables i participants

Responsables
Teresa Pons Pons
Josep M. González Pons
Catalina Pons González

Participants
Hi participen una selecció d'alumnes de 2n i 3r cicle de primària.

SUREN O S'ENFONSEN? Manipular i descobrir el comportament de diferents objectes quotidians. QUINA FORÇA FA L'AIGUA! Descobrir experimentalment la força que fa l'aigua: principi d'Arquímedes. LÍNIA DE FLOTACIÓ Observar la línia de flotació de diferents vaixells i experimentar la capacitat de càrrega que poden suportar. MESURAM LA DENSITAT. Aprendre un model de com mesurar el volum d’un cos, pesar-lo amb la bàscula de precisió i finalment calcular-ne la densitat. MESCLAM LÍQUIDS I... Observar líquids de diferents densitats, líquids miscibles i immiscibles i construcció d'un densímetre. COM FUNCIONA UN SUBMARÍ La medusa submergible. Aproximadament uns 30 minuts. Activitats continuades, durant tot l'horari de la fira.
exemple: 15 min exemples: dia 17: de 10h a 13h (si és un interval) dia 18: a les 10h i a les 13h (si són hores fixes) dia 19: idem

Fira de la Cičncia de les Illes Balears