IES Politècnic
  Menorca, 1
07011 Palma
tel: 971 73 12 47
fax: 971 45 77 18
web: http://www.iespolitecnic.com
email: iespolitecnic@educacio.caib.es


JOGUINES AMB MOLTA FÍSICA

Consideram que les ciències han d’assolir un nivell lúdic i recreatiu que actuï com un element motivador per als alumnes i que serveixi per augmentar el grau de difusió dels fenòmens de la física dins l’àmbit de la cultura. Amb la lectura d’un article divulgatiu sobre la física de les joguines vàrem considerar la possibilitat de participar a la Fira, amb la col·laboració d’alumnes de primer de batxillerat, per tal de donar-les a conèixer i crear en els visitants una inquietud científica sobre el seu fonament.

Els objectius d’aquest projecte són varis i diferenciats:
• Actuar com un element motivador dels alumnes, ja que apliquen els seus coneixements a uns objectes atractius com les joguines amb certa màgia, responsabilitzar-los de l’exposició del projecte a la Fira i ampliar els seus coneixements de física.
• Desenvolupar un treball en equip fora de l’àmbit del centre escolar i actuar com uns agents divulgadors de la física, apropant a tots els visitants unes joguines que provoquen una reflexió sobre el fonament científic del seu funcionament amb la lectura d’uns pòsters explicatius, amb la participació en un concurs sobre les millors explicacions científiques i amb la confecció de joguines.

Responsables i participants

Responsables
Gabriel Cànaves
Tomàs Cortés
Olga Lobón
Pere Palou

Participants
Borràs, Jaume
Cano, Sergio
Fornez, Verónica
Gómez, Daniel Jesús
Gonzalez, José Antonio
Litarelli, José Leandro
Montiel, Daniel
Mora, Adrián
Palmer, Marta
Pampillón, David
Pin, Nathalie Glenda
Rojas, Jonathan
Salgado, Lina Fernanda
Sampedro, Laura
Seguí, Thor
Siles, Teresa
Vidal, Miquel

Exposició de joguines, amb la participació activa dels visitants a la fira. Concurs “Què en saps, d’aquesta joguina?” Taller de construcció de joguines.

Fira de la Cičncia de les Illes Balears