CP Es Vedrà
C/ Escoles Noves, s/n
07839 Sant Agustí des Vedrà
tel: 971 34 16 29
fax: 971 34 16 29
email: cpesvedra@educacio.caib.es


De la mar a la cuina; de la cuina al plat

Amb aquest projecte es pretén captar la curiositat dels visitants cap als continguts científics de la biologia marina, i també fer-los prendre consciència de la importància d'una dieta rica i variada com la mediterrània, on el peix s'hi presenta com un ingredient clau.

L'alumnat del nostre centre serà el màxim responsable (sempre sota la supervisió dels mestres responsables) d'elaborar tot el material de l'exposició i de desenvolupar les activitats previstes a l'estand de la Fira.

Responsables i participants

Responsables
Eva Quirós
Santiago Roig
Jaon Sans

Participants
Joan Fernández Ribas
Anabel Macarro Martín
Carolina Martínez Rebollo
Pere L. Navarro Torres
Mario Pedraza Sánchez
Pep Ribas Marí
Natalia Tello Rebollo

ACTIVITATS D'OBSERVACIÓ: - Observació directa de la vida marina en un aquàrium. - Alimentació dels peixos de l'aquàrium. - Presentació multimèdia: ecosistemes marins, dissecció de peixos, vida a l'aquàrium del centre, tallers de cuina...
ACTIVITATS MANIPULATIVES I D'EXPERIMENTACIÓ: - Dissecció d'un peix. - Tallers de plàstica: canyes de pescar, fisiologia d'un peix, collage del fons marí. - Degustació de plats típics de la cuina balear, amb la presència del peix.
JOCS: - Trencaclosques gegant: ecosistemes marins, parts d'un peix. - Tres en ratlla. - Dòmino: dites i refranys. - Multimèdia: activitats d'ordinador. - A pescar!: espècies protegides i mida mínima.
DOSSIERS INFORMATIUS: - Aportació nutritiva del peix, receptes de cuina. - Consum del peix: fresc, congelat, enllaunat, fumat i assecat, i en saladura. - Espècies marines.

Fira de la Cičncia de les Illes Balears