IES Josep Miquel Guàrdia
  Av. Verge del Toro, s/n
07730 Alaior

tel: 971 37 27 44
fax: 971 37 27 58
web: http://personal.telefonica.terra.es/web/ialaior/
email: iesjosepmiquelguardia@educacio.caib.es


Véns a volar?

El projecte que presentam consisteix sobretot a dissenyar i construir un túnel de vent, mitjançant el qual els alumnes i el públic assistent a la Fira podrà experimentar i comprovar el perquè els avions i els ocells poden volar. Experimentaran amb diferents perfils d'ala, que els mateixos alumnes es construiran. Tot el muntatge experimental (túnel de vent, bancada, diferents perfils d'ala, etc.) seran dissenyats i construïts pels alumnes participants en el projecte.

Mitjançant aquest projecte intentam potenciar l’interès per la Ciència entre l’alumnat del nostre centre, i donar l’oportunitat als alumnes de concloure un projecte d’investigació de caire educatiu en unes jornades molt enriquidores.

També volem mostrar als alumnes i als visitants que la Ciència no és una matèria aïllada de la vida quotidiana ni de la societat, de manera que s’adonin que la Ciència és una forma organitzada de coneixement i que un dels objectius fonamentals és donar una explicació coherent dels fenòmens naturals mitjançant lleis i teories.

Per acabar, volem contribuir de forma modesta (però amb una experiència que pensam prou entenedora i a l’abast del gran públic) a millorar els pobres coneixements científics de la nostra societat i apropar al gran públic els fonaments científics d’un fenomen tan quotidià com és el vol dels ocells o dels avions.

Responsables i participants

Responsables
FRANCISCO PONS OLIVES (cap del Departament de Física i Química)
DNI: 78.305.776-E

JOAN AMELLER GARCIA (professor del Departament de Tecnologia)
DNI: 41.498.671-R

JOAN FLORIT JUANEDA (professor del Departament d'Orientació)
DNI: 41.500.006-W

Participants
SAMIRA AZAROUAL EL KACHACHI
DANIEL BRAVO JUANICO
OLIVER BRAYBROOK
ALEIX ENRICH ARIAS
INMACULADA GONZALEZ SINTES
OSCAR HUGUET BAGUR
NEUS MARQUES TRIAY
MONICA MIR FLORIT
RAFAEL ORTIZ GAYON
COSME ROSELLO PARDO
PAU SANS BASSA
JORDI VIDAL PONS


Demostració del funcionament del túnel de vent. Els assinstents podran veure diferents perfils d'ala i comprovar-ne el comportament a l'interior del túnel. 30 min dia 17: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h dia 18: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h dia 19: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h

Fira de la Cičncia de les Illes Balears