Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera
Via Romana, 31
07800 Eivissa
tel: 971 30 12 31
fax: 971 30 32 63
email: maef@telefonica.net


Jocs al món romà

La civilització romana és un dels principals pilars de la nostra cultura. Gràcies a ells tenim aquest idioma, aquesta cultura, aquest urbanisme, aquestes lleis... i, a més a més, les joguines amb les quals moltes generacions posteriors varen jugar.

Mitjançant aquest taller els nins podran comprovar com gran part dels jocs actuals tenen l'origen en l'antiguitat.

D'aquesta manera es jugarà, no només a jocs de taula, com calculi, tabula, abacum claudere, duodecim scripta, latrunculi, petteia, etc.

Així mateix, es mostraran altres tipus de jocs, com els que es jugaven al carrer (baldufa, jocs de pilota, tabes, nous, cercles).

Responsables i participants

Responsables
Carmen Mezquida Orti

Participants
Helena Jimenez Barrero
Salvador Bohigues Arlandis

Farem diferents jocs: jocs d'imitació (a la guerra, a ser mares, a ser jutges...), jocs de taula (abacum claudere, duodecim scripta, latrunculi, petteia, etc.) jocs de pilota i jocs al carrer (tabes, nous, baldufes, cercles...) El temps no és pot delimitar, segons la quantitat de participants. dia 17: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h. dia 18: ídem. dia 19: ídem.
L'alfabet fenici-púnic En aquesta activitat els alumnes coneixeran el sistema i l’origen de l’escriptura feniciopúnica. Els nens podran fer la transcripció dels seus noms en aquest alfabet i així començaran a comprendre el món feniciopúnic i la seva escriptura lúdicament El suport que utilitzaran serà el fang, i aprendran alhora a treballar un dels materials més antics de la nostra història. No té temps definit. Dependrà de la quantitat de gent. exemples: dia 17: de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h dia 18: ídem dia 19: ídem

Fira de la Cičncia de les Illes Balears