Anar a la pÓgina principal
 
 

Fundació Jardí Botànic de Sóller
Ctra. de Palma-Port de Sóller, km. 30,5. Apartat de correus núm. 44.
07100 Sóller
Tel. 971 634 014
Fax 971 634 781
www.jardibotanicdesoller.org
 
 
INFORMACIÓ CORPORATIVA
 
Conservació de les espècies endèmiques, rares o en perill d'extinció de les Illes Balears, de la resta de les illes mediterrànies i de les seves àrees d'influència.

Divulgació i educació per a escolars i adults, amb col·leccions de plantes vives, exposicions, concursos de fotografia, conferències, publicacions monogràfiques i amb l'edició de material didàctic, com cartell, quaderns, etc.

Recerca i investigació en biologia de la conservació, biologia reproductiva d'espècies silvestres, horticultura, jardineria, etc.

Els projectes d'investigació entre altres són: Plans de Conservació d'espècies de les Illes Balears, assessorament tècnic del Projecte LIFE NATURA, pla d'Introducció de Medicago citrina a l'illot de Na Redona, Inventari Corològic de l'Illa de Dragonera (2001-2002), projecte d'Itinerari Botanicodidàctic a Dragonera etc.

 


ACTIVITATS

Taules rodones i conferències

Recursos fitogenètcs d'ahir, d'avui i de demà
A càrrec de Dr. César Gómez-Campo, catedràtic de Biologia del Departament de Biologia Vegetal de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers Agrònoms de la Universitat Politècnica de Madrid.

Conferència en què s'explicarà el lligam entre els usos i les utilitats de les plantes amb la seva conservació com a recursos fitogenètics per ahir, avui i demà.

Adreçat a: Públic general, botànics, farmacèutics i investigadors que treballen en la conservació dels recursos naturals.
Data: 8/11/2002
Hora: 19.00 h.
Lloc: Museu de Ciències. Ctra. de Palma-Port de Sóller, km 44. Sóller.


Bases per a la conservació de la biodiversitat vegetal

A càrrec de Dr. José M. Iriondo Alegría, catedràtic de Biologia Vegetal de l'Escola Universitària d'Enginyeria Tècnica Agrícola de la Universitat Politècnica de Madrid.

Conferència sobre conservació de flora.

Adreçat a: Públic general, botànics i investigadors que treballen en la conservació de la flora silvestre.
Data: 4/11/2002
Hora: 19.00 h.
Lloc: Museu Balear de Ciències Naturals. Ctra. de Palma-Port de Sóller, km 30,5. Sóller.

 

Jornades de portes obertes i visites guiades

Visita guiada al Museu Balear de Ciències Naturals i al Jardí Botànic de Sóller

Amb les visites guiades es pretén donar a conèixer les tasques que es duen a terme al Museu Balear de Ciències Naturals, basades en la conservació, la divulgació, l'educació i la investigació en l'àmbit de les ciències naturals.

Inclou un recorregut per les instal·lacions del Museu, amb una visita comentada a les dues exposicions permanents («Història de les Ciències Naturals a les Balears» i «Fòssils, un esguard al passat») i a totes les àrees de reserva de planta viva del Jardí Botànic.

Adreçat a: Per a totes les edats.
Data: 4-9/11/2002
Hora:
Dies 4, 5 i 7: de 14 a 18 h
Dies 6, 8 i 9: de 10 a 18 h
Lloc: Museu Balear de Ciències Naturals i Jardí Botànic de Sóller. Ctra. de Palma-Sóller, km 30. Sóller.
Informació i reserves: Cal reservar al telèfon 971 634 064

 

Jornada de portes obertes al Jardí Botànic de Sóller

El públic que ho sol·liciti, podrà accedir, acompanyat del personal responsable del Jardí Botànic, a qualsevol dependència normalment sense accés al visitant. S'aprofitarà per explicar a l'interessat en que consisteix la tasca diària dins l'organigrama del Jardí, des de la direcció, administració tasques de conservació d'espècies amenaçades, banc de llavors,
herbari i jardineria.

Data: 8/11/2002
Hora: 10.00 - 15.00 h.
Lloc: Jardí Botànic de Sóller.