Anar a la pÓgina principal
 
 

Llum i color. Jugam i fabricam un arc de Sant Martí. No, no ho heu sentit malament. Sumam colors

 
Activitat interactiva organitzada pel CP Es Puig de Lloseta
Organitza: CP Es Puig de Lloseta
Lloc: CP Es Puig de Lloseta
Horari: 09.00-13.00h
Data: Divendres, 8 de novembre de 2002

La llum que ens envolta és font de vida, però ens hem plantejat com és? Com viatja o quina importància té. Ja ho deia la publicitat d'una coneguda marca de rodets fotogràfics: la vida és en color. Intentem al llarg d'aquestes activitats aprendre qualque cosa més sobre la llum i el color. Els nostres amics del CP Es Puig de Lloseta posen al nostre abast les eines necessàries per aconseguir-ho.

El CP Es Puig de Lloseta ens va proposar experimentar amb algunes propietats de la llum relacionades amb els colors.

Per començar, ens varen formular aquesta qüestió: Mescla de llums i colors per obtenir el color blanc. Creus que la llum blanca està formada per set colors? Ho vàrem poder comprovar amb eines tan senzilles com retoladors, cartró i ventiladors.

Creus que mesclant pintura de set colors diferents et sortirà el color blanc? Si mesclam el llum blau i el llum groc, creieu que sortirà llum verd? I si mesclem pintura d'aquests colors? El color dels objectes depenen del color de la llum que reben. Se sumen, els colors?

La llum es propaga en línia recta. N'estàs segur? Per comprovar-ho, varen construir 3 caixes de llum.

La importància del color. Donar color a la vida. La pregunta que ens fan és molt interessant: Et menjaries un pa de color verd? I un iogurt negre? Pensa-t'ho, veuràs com els colors influeixen en la nostra alimentació, ja ho diuen: menjam també per la vista.