Anar a la pàgina principal
 
 
Més de 3.500 persones han visitat avui el ParcBIT a la Jornada de Portes Obertes
La Segona Setmana de la Ciència conclou amb un acte massiu i lúdic a les instal·lacions del Parc Balear d'Innovació Tecnològica
10/11/2002

Un total de 3.700 persones han visitat al llarg del dia d'avui les instal·lacions del ParcBIT a la Jornada de Portes Obertes organitzada pel Parc Balear d'Innovació Tecnològica i la Conselleria d'Innovació i Energia. A les 10:30 hores ha començat una jornada lúdica que ha comptat amb espectacles musicals i d'animació. A més, amb l'organització de l'empresa consultora Sa Vola, el públic ha pogut participar en diferents activitats i tallers medi ambientals, des de descobrir l'entorn natural del ParcBIT amb bicicleta o a peu, fins a activitats sobre el cicle de l'aigua del Parc; la separació de fems, el reciclatge de paper, la fabricació de compost o les utilitats de la fibra òptica a les instal·lacions del ParcBIT. També ha tingut lloc un concurs de fotografia per fer les més originals fotografies temàtiques a l'entorn del Parc. El guanyador d'aquest concurs rebrà una màquina fotogràfica compacta i automàtica. Al migdia s'ha fet una gran torrada a l'aire lliure.

S'han preparat més de mil plats de dinar amb beguda i postres. A les 12:30 hores el Conseller d'Innovació i Energia Príam Villalonga ha lliurat els premis del concurs de redacció sobre estalvi energètic al qual havien participat, les setmanes precedents, prop de 1.500 alumnes d'Educació Primària de Balears. El guanyador d'aquest concurs, amb la redacció "La màquina energètica", ha estat Baltasar Nadal, alumne de sisè curs del Col·legi San Cayetano i que ha rebut de premi un ordenador. S'han entregat regals als assistents (més de 2.000 camisetes ecològiques, gorres i bosses del ParcBIT). Els ciutadans que no han pujat al ParcBIT amb el seu vehicle particular han pogut utilitzar un servei gratuït d'autobusos que periòdicament sortia des del carrer Eusebi estada de Palma.

La Jornada de Portes Obertes del ParcBIT ha estat l'acte final de la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia, esdeveniment que ha mobilitzat en total unes 10.000 persones repartides entre les 115 activitats que des del passat dilluns han organitzat 25 centres d'investigació i d'ensenyament de Mallorca, Menorca i Eivissa.