Anar a la pągina principal
 
 
El ParcBIT obre el diumenge les seves portes als ciutadans per mostrar les seves instal·lacions
09/11/2002

A les 12:30 hores el Conseller Villalonga lliurarà els premis del concurs de redacció "Estalvia Energia" en el que han participat prop de 1.500 alumnes de Primària de les nostres Illes

Jornada de Portes Obertes al ParcBIT
Dia: diumenge, 10 de Novembre
Hora: entre 10:30 i 17 hores
Lloc: Parc Balear d'Innovació Tecnologia (ParcBIT) Ctra. Palma-Valldemossa Km 7,4


El Parc Balear d'Innovació Tecnologia (ParcBIT) obre el diumenge les seves portes al públic per mostrar les seves instal·lacions i infrastructures. Des de les 10:30 fins a les 17 hores tindrà lloc una Jornada de Portes Obertes que te per principal objectiu apropar els ciutadans i ciutadanes d'aquesta Comunitat a les instal·lacions del ParcBIT.

A la Jornada de Portes Obertes de demà tindran lloc tot tipus d'actes de caràcter lúdic i festiu. Per arribar al ParcBIT hi haurà un servei optatiu d'autocars que sortiran a les 10:00 hores des de l'estació d'autobusos del carrer Eusebi Estada (junt es pont del tren).

La jornada tindrà actuacions musicals i d'animació. Per altra banda, a les 12:30 hores es lliuraran els premis del concurs de redacció "Estalvia Energia" per part del Conseller d'Innovació i Energia Príam Villalonga. Es tracta d'un concurs en el que han participat prop de 1.500 alumnes d'Educació Primària de les Illes Balears.

Al migdia es farà una gran torrada popular de franc. També hi haurà regals als assistents. A la Jornada de Portes Obertes també es podrà participar en una sèrie d'activitats i tallers de medi ambient. Aquestes activitats seran les següents:

Taller 1: "Descobreix el ParcBIT a peu o en bicicleta". Un recorregut guiat a peu o en bicicleta per conèixer els diferents ambients i infrastructures del parc.

Taller 2: "Descoberta de l'entorn natural i humà del ParcBIT". Una passejada pels indrets del parc, identificant els elements naturals, des de les muntanyes als torrents passant pel pinar.

Taller 3: "Fotografiant l'entorn BIT". Concurs per conèixer algunes de les tècniques fotogràfiques. Es una activitat per fer les més originals fotografies temàtiques a l'entorn del Parc.

Taller 4. "Cada cosa amb el seu color: separació dels fems al ParcBIT". A través d'un itinerari amb diverses aturades es podran conèixer els contenidors que hi ha al ParcBIT i la seva utilitat.

Taller 5: "El cicle de l'aigua al ParcBIT". Activitat per detectar el cicle que fa l'aigua per tot el Parc.

Taller 6: "Fem Compost". Activitat per descobrir el procés de compostatge de la matèria orgànica i la seva utilitat.

Taller 7: "Juguem i decorem reutilitzant cables".

Taller 8: "El fil màgic, la fibra òptica". Utilitats de la fibra òptica en totes les seves aplicacions.

Taller 9: "Anem a reciclar paper". Activitat per esbrinar el que s'ha de fer per aconseguir paper reciclat.


La Jornada de Portes Obertes del ParcBIT forma també part dels actes que s'han vingut realitzant a les nostres Illes des del passat dilluns en el marc de la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia, organitzada conjuntament per la Conselleria d'Innovació i Energia i la Conselleria d'Educació i Cultura. En total, al llarg de tota la setmana, s'hauran fet 115 activitats amb la participació de 15 centres d'investigació i instituts d'ensenyament de les Illes Balears.