Museu Balear de Ciències Naturals i IES Guillem Colom Casasnovas
   
Museu Balear de Ciències Naturals
   
Crta. Palma-Port de Sóller, km 30 (SÓLLER)
tel: 971 634 064
fax: 971 638 249
email
  Responsables de l'estand:

Carolina Constantino de la Peña

Participants en el projecte:

Carolina Constantino de la Peña
Laura Celià Gelabert
Gabriel Aguareles
Beatriz Rodríguez
 
       
 
Vine i observa!!

Amb l¿estand del Museu Balear de Ciències Naturals, en col·laboració amb l¿IES Guillem Colom Casanovas, es pretén que els visitants puguin submergir-se dins el món dels científics i tinguin l¿oportunitat d¿experimentar amb tota una sèrie de tallers educatius.
Així, s¿hi ofereixen quatre tallers didàctics, en els quals els visitants poden participar de forma activa: les formigues, fruits i llavors i la seva dispersió, les roques parlen i classificació taxonòmica. Aquests tallers estan guiats per alumnes de 1r de batxiller de l¿institut de Sóller.
A més, es disposa de vuit lupes binoculars per a l'observació d¿organismes vius, arena de platja, himeni de fongs secs, entre d¿altres. També es disposa de dos ordinadors on es pot consultar la plana web de bolets de les Balears i la visita virtual a l¿exposició ¿Fòssils, un esguard al passat¿ del Museu.
A part de les activitats de participació, a l¿estand s¿exposen cartells informatius sobre les institucions i divers material didàctic utilitzat en el programa educatiu del Museu.
 
 
Activitats   Durada   Horari  
           
Les Formigues, enfocat a infantil i primers cursos de primària. Introducció al món de les formigues. Realització d¿un dibuix amb pintura de dits.

  10 minuts   Contínua  
           
Les roques parlen, per a totes les edats. Introducció al món de la Paleontologia. Realització de rèpliques de fòssils amb guix.
  20 minuts   Contínua  
           
Fruits i llavors i la seva dispersió. Dedicat a cursos d¿ESO i batxiller. Introducció a la coevolució de fruits i sistemes de dispersió. Sembra d¿una llavor per emportar-se.

  10 minuts   Contínua  
           
Classificació taxonòmica. Introducció al sistema de classificació de plantes,fongs i artròpodes mitjançant l¿ús de claus dicotòmiques.
  En funció de cada visitant   Contínua