Més de 400 persones participen al Seminari sobre Ciència i Tecnologia Marines a les Illes Balears que ha començat avui
  (08/04/2003)
   
   
  El seminari, dirigit a estudiants i investigadors de les nostres Illes, permetrà conèixer l¿estat actual de les investigacions marines i el que es pot fer en el futur

Més de 400 persones, entre estudiants, investigadors, professors i personal de les administracions, assisteixen des de avui en el Auditòrium de la Escola d¿Hoteleria de la Universitat de les Illes Balears (UIB) al ¿Seminari sobre ciència i tecnologia marines a les Illes Balears¿ que es desenvoluparà fins el proper dijous i que està organitzat conjuntament per la Conselleria d¿Innovació i Energia, la Conselleria d¿Agricultura i Pesca i la UIB.

El seminari, dirigit a estudiants i investigadors de les nostres Illes, permetrà que distints sectors socials de Balears coneguin l¿estat actual de les investigacions marines i el que es pot fer en el futur. A l¿acte d¿inauguració del Seminari, que ha tingut lloc aquest matí, el Director General d¿R+D+I Enric Tortosa ha explicat que el Govern de les Illes Balears es ben conscient de la importància que les investigacions marines han tingut per la nostra comunitat. Per aquest motiu, Tortosa s¿ha mostrat partidari de ¿potenciar totes les actuacions de R+D que tinguin relació amb ciències marines a Balears¿, tal i com recullen els objectius del Primer Pla d¿R+D de les Illes Balears aprovat el desembre de 2001. En el mateix sentit, el Director General d¿R+D+I ha destacat la importància de potenciar la recerca de ciències marines, ¿tenint en conte que el turisme de la nostra Comunitat esta estretament lligat a la conservació del litoral, la qualitat del aigua i la preservació de la franja costera¿.

El Seminari ha estat estructurat en tres parts. Al llarg del dia d¿avui s¿han debatut diverses ponències relacionades amb ¿La investigació marina des del segle XVIII fins a la creació de la UIB¿. Demà dimecres s¿abordarà ¿La investigació marina a les Illes Balears a l¿actualitat¿. Finalment, el proper dijous les ponències versaran entorn ¿La investigació marina, opcions de futur i conclusions¿. A l¿acte d¿inauguració del Seminari que ha tingut lloc aquest matí hi eren presents, a més de Tortosa, el Director general de Pesca Sebastià Covas; el vicerrector de medi ambient de la UIB Gabriel Moyà, la catedràtica de Biologia de la UIB Isabel Moreno, el director del Institut Menorquí d¿Estudis Josep Miquel Vidal; el director del Imedea Joaquim Tintoré i el director del Centre Oceanogràfic de Balears Federico Álvarez, entre d¿altres nombrosos professors i investigadors de les nostres Illes.

La celebració del Seminari sobre Ciència i Tecnologia Marines a les Illes Balears s¿emmarca dins dels actes de la Segona Fira de la Ciència de les Illes Balears que començarà el proper dijous dia 10.
   
 
Tornar