La Fundació IBIT desplega una xarxa sense fils per accedir a Internet des de la Fira de la Ciència
  (10/04/2003)
   
   
  La Fundació IBIT ha desplegat una infrastructura de xarxa sense fils per proveir d¿accés a Internet d¿alta velocitat el recinte ferial de la II Fira de la Ciència de les Illes Balears. D¿aquesta manera tots els usuaris que s¿acostin als estands dotats d¿ordinadors per a realitzar-hi alguna activitat podran connectar-se a Internet a través d¿un accés de banda ampla i sense cablatge.

L¿ús de tecnologia punta en el recinte efímer de la Fira de la Ciència és una mostra més de la capacitat de mobilització dels agents de les Illes Balears per participar en una fira d¿aquestes característiques i mostrar els avanços tecnològics i científics a tota la societat balear.

La Fundació IBIT no hi serà present en un estand físic, però si que haurà mostrat el funcionament, encara que per molts sigui una infrastructura totalment invisible, de les xarxes WLAN (Wireless Local Area Network) que segueixen l¿estàndard IEEE 802-11b, més conegut com a WI-FI (Wireless Fidelity). Avui en dia, la proliferació d¿aquesta tecnologia és àmpliament coneguda tant en el territori nacional com en l¿internacional. Per tant, els assistents a la II Fira de la Ciència que s¿hi fixin podran experimentar l¿ús d¿aquesta tecnologia i se n¿adonaran del seu alt rendiment i potencial a través d¿una primera presa de contacte amb l¿entorn tecnològic i sense fils.

Utilitzant aquesta tecnologia es prescindeix del cablatge estructurat que requeriria un esdeveniment d¿aquest caire i, s¿estalvia temps per no haver de desplegar i amagar cables per arribar del punt d¿accés a Internet fins a cada ordinador. Perquè ara es fa sense fils.

Cal destacar la capacitat de configuració dels equips que s¿han de connectar a la xarxa: els ordinadors personals de sobretaula es connecten mitjançant un adaptador Ethernet ¿ Wireless i, els ordinadors portàtils ho fan amb una targeta PCMCIA pròpia de l¿usuari que haurà de ser prèviament registrada al sistema per tal de controlar l¿accés de forma segura.

La Fundació IBIT dota de connexió de banda ampla sense fils dins el recinte. L¿accés d¿Internet d¿alta velocitat, des de fora fins a les instal·lacions del recinte ferial, es realitza a través de l¿accés DSL (Digital Subscriber Line) proveït per Telefónica.

Aquest tipus de tecnologia que els participants i visitants podran provar a la II Fira de la Ciència, els hotels més innovadors de les Illes Balears ja l¿estan oferint com un servei de valor afegit als seus clients. Per tant, és una bona oportunitat perquè els empresaris interessats que encara no coneguin molt bé com funciona li puguin pegar una ullada.
   
 
Tornar