Participants

Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos

Edifici dels Serveis Cientificotècnics i instituts universitaris de recerca (Campus de la UIB) - 07122 - Palma

Activitats

Taller d'introducció als grafits fets amb làser (Palma) Avui dia és coneguda la connexió de l'art actual amb les noves tecnologies, i en aquest sentit l'art urbà s'hibrida amb l'última tecnologia per donar lloc als grafits fets amb làser. El grafit fet amb làser neix el 2007 amb la creació del Graffiti Research Lab, un laboratori de creació integrat per un grup d'escriptors de grafits i artistes que utilitzen tecnologies i programes de codi obert (programari lliure) per a la comunicació urbana.

Aquest taller té dues parts: a la primera, el professor Claudio Mirasso, catedràtic de la UIB i investigador de l'IFISC, introduirà els participants en el làser i les seves aplicacions. A la segona part, els dissenyadors i artistes visuals Javier Siquier, OA i Pep Homar oferiran una exhibició de creació de grafits i explicaran als participants en què consisteix la tecnologia emprada, com s'utilitza el programa i com es poden millorar les creacions de grafit fetes amb làser.

Aquesta activitat es proposa acostar la ciència als ciutadans mitjançant una visió artística i estètica suggerida a través de les composicions de grafit fetes amb làser. També vol donar a conèixer les qualitats de la llum i l'abast i els reptes dels dispositius fotònics en la societat actual, partint dels projectes i les línies de recerca de l'IFISC en aquesta àrea.
Públic: Públic general
Lloc: Es Baluard Museu d'Art Modern i Contemporani de Palma (sala de l'aljub)
Localitat: Palma
Dates i horaris: 19 de novembre de 2011, a les 17.00 h
Informació: Pàgines web: http://osr.uib.es/scit11/ i http://ifisc.uib-csic.es/scit11/