Participants

Universitat de les Illes Balears

Ctra. de Valldemossa, km 7,5 - 07122 - Palma

Activitats

Conferència: la química... o la vida? (Palma) Els àtoms, les molècules i, en general, els composts químics, des del més simple al més complex, són els protagonistes reals de tot el que ocorre a la naturalesa, del funcionament dels organismes vius, del nostre entorn orgànic i inorgànic... Probablement, de l'Univers sencer.

Per això, la química com a ciència constitueix la base del coneixement de tot el que ens envolta. I quan s’ha utilitzat per originar una activitat industrial, s'ha convertit en el sector més determinant de les condicions de vida actuals, i encara més de les que ens oferirà el futur.

No es pot ignorar que el desenvolupament de la indústria química, basat en el de la seva ciència bàsica, ha millorat les nostres condicions de vida: per esmentar-ne només alguns exemples, els humans hem après a transformar la matèria per originar analgèsics, plàstics, sabons i desinfectants, aïllants, pigments, combustibles, antibiòtics, fibres sintètiques, semiconductors, catalitzadors... i quantes coses més?

A més, els processos químics exerceixen un paper determinant en l’alimentació, són darrere la comprensió del món en què vivim i dels seus problemes ambientals, transformen l’entorn en benefici nostre i, en suma, han de fer un paper essencial de cara al tan desitjat desenvolupament sostenible: han de permetre corregir el que s’ha fet o es continua fent malament, i millorar el que ja hem començat a fer menys malament.
Públic: Públic general
Lloc: Auditori del Centre de Cultura "Sa Nostra"
Localitat: Palma
Dates i horaris: 11 d'octubre de 2011, a les 19.30 h
Informació: http://osr.uib.es/scit11/