Recerca d'activitats
Gaudeix d'un ampli ventall d'activitats: Portes obertes i visites guiades, taules rodones i conferències, cursos i tallers,itineraris didàctics i excursions, cinema, premis, ...
Cercar per:

PER TIPUS

PER ILLA

Síderos: metall del cel (Eivissa) Explicació in situ d'un taller de transformació del metall, principalment ferro, per obtenir eines i ormejos de la vida quotidiana, utensilis, armes i elements de prestigi en les societats mediterrànies de l'antiguitat.

Mitjançant elements i activitats reals documentades, volem fer arribar al públic una idea general de l'art de treballar els metalls a l'antiguitat. En una primera fase, s'exposaran elements relacionats amb l'extracció del mineral a les mines, la primera transformació mitjançant la reducció d'aquest en un forn de fosa primari (esponges de ferro) i l'obtenció del material de treball dels forjadors (lingots de ferro). En una segona fase, mitjançant el desenvolupament real d'una forja amb tots els seus elements (forja de carbó, enclusa, eines de forjador, etc.), s'explicarà el treball de modelatge dels lingots fins a convertir-los en eines i utensilis de treball.

També es parlarà de les aplicacions dels metalls en la vida quotidiana dels comerciants, com l'ús de làmines de plom i bronze com a suport per apuntar les seves transaccions comercials. L'ús dels metalls com a suports de l'escriptura s'ampliarà amb una xerrada sobre l'escriptura a l'antiguitat, i es presentarà una mostra d'elements relacionats amb aquesta, com papirs, tauletes, tabulae de cera, etc.

Tot això anirà acompanyat de pràctiques de taller en què els infants podran fer manualitats.
Públic: Públic general
Lloc: Museu Monogràfic i Necròpolis del Puig des Molins
Localitat: Eivissa
Adreça: C. de Luci Oculaci, s/n (Can Porxet)
Dates i horaris: Del 7 al 13 de novembre, de 9.00 h a 14.00 h
Reserva prèvia: 971301771
Informació: Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera