Acte homenatge de reconeixement a la primera promoció de personal investigador becat per la Conselleria dÂ’Economia, Hisenda i Innovació
Event:
Organitzadors: Direcció General d'R+D+I

Crňnica

En el marc de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia que sÂ’ha desenvolupat aquest dies a les nostres Illes, es va fer el passat dijous dia 11 de novembre al ParcBIT un acte de reconeixement i homenatge a la primera promoció del personal investigador becat per la Conselleria dÂ’Economia, Hisenda i Innovació. El titular dÂ’aquesta conselleria, Lluís Ramis dÂ’Ayreflor, lliurà els diplomes a sis joves investigadors ja doctorats de la primera promoció de beques dÂ’aquest tipus i que han desenvolupat la seva recerca en àmbits molts diversos. El conseller també lliurà els diplomes acreditatius als 36 estudiants que gaudeixen de beques predoctorals.

Amb la voluntat de potenciar la capacitat investigadora de les nostres Illes, la Conselleria dÂ’Economia, Hisenda i Innovació ha previst dotar pel 2005 un pressupost de 530.000 euros que permeti el manteniment simultani de quatre convocatòries de 10 beques cadascuna. El programa de formació del personal investigador preveu dos tipus de convocatòries. DÂ’una banda, les convocatòries de beques predoctorals. Actualment, hi ha 36 becats dÂ’aquest tipus que desenvolupen la seva tasca. DÂ’altra banda, hi ha una convocatòria de borsa de viatges per fer estades a centres dÂ’investigació de les Illes Balears amb la finalitat dÂ’ampliar la formació científica dels becaris.

El reconeixement dÂ’aquests becaris es va fer en un acte molt entranyable que tengué lloc a la sala de conferències del ParcBIT, acte que va ser presidit pel conseller dÂ’Economia, Hisenda i Innovació i que comptà amb lÂ’assistència, entre dÂ’altres, de la directora general dÂ’R+D+I, Marta Jacob, el director de lÂ’IMEDEA, Joaquim Tintoré, i el vicerector dÂ’Investigació de la UIB, Francesc Muñoz.

Dirigint-se als becaris, Lluís Ramis dÂ’Ayreflor els digué que el Govern se sent “orgullós” de la dedicació dÂ’aquests joves, ja que la seva tasca “serà profitosa per a tota la societat de les Illes Balears”. El conseller assegurà que aquest Govern seguirà apostant decididament pel foment de la recerca i la innovació i per això incrementarà en un 95% el pressupost de la Direcció General dÂ’R+D+I de cara al 2005. Lluís Ramis dÂ’Ayreflor parlà també de noves iniciatives en marxa per lÂ’any vinent, totes amb la intenció de potenciar la dÂ’investigació que es fa les nostres Illes, com són el Programa Cimera i la inauguració de la seu del Centre de Recerca en el camp del Turisme.

Seguidament, la presentadora de lÂ’acte va fer una descripció de la feina dels sis joves investigadors becats pel Govern que ja han obtingut el doctorat: Elisabeth Valle, Maria Concepció, Roberto Justo, Cristina Barrón, Pau Balaguer i Pere Bover. Tots han realitzat les seves investigacions en camps molt diversos, des de lÂ’estudi del Myotragus fins a lÂ’impacte del turisme, passant per les condicions salines en les plantes, la biogènesi mitocondrial, lÂ’erosió de les costes rocoses i el flux de carboni al nostre oceà.

El racó del curiós
info@balearsfaciencia.org
Gover de les Illes Balears