Iniciades les activitats de la III Setmana de la Ciència
Data: 04/11/03

La III Setmana de la Ciència va obrir ahir les seves portes als ciutadans de les Illes Balears per tal d'apropar a tothom les darreres investigacions i coneixements que es produeixen als diferents centres d'investigació científica i tècnica de les Illes Balears.

Aquestes són les activitats més destacades a les quals s'hi pot participar els propers dies:

MALLORCA

- Taula rodona presentació dels resultats d'investigació aplicada a l'empresa privada el pròxim dia 6, a les 18.00 h. L'encontre, que es celebrarà a la seu de la CAEB de Palma, comptarà amb la presència del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis de Ayreflor.
- Visites guiades al Centre Meteorològic de les Illes Balears de l'Institut Nacional de Meteorologia. Es podrà visitar entre els dies 3 i 7 d'aquesta setmana i del 10 al 14.
- A partir d'avui, el Museu de Mallorca ha obert també les seves portes al muntatge, taller i itinerari 'Bronze, 400 anys de metal·lúrgia'. Ho podreu visitar entre els dies 4 al 9 i de l'11 al 16.
- La Fundació Banc de Sang i Teixits també pot ser visitada, dels dies 3 al 7 i del 10 al 14.
- També des d'avui i fins al dia 16, excepte els dilluns, es podrà visitar el Museu Balear de Ciències Naturals.
- Al llarg d'aquests dies podreu conèixer també les tasques que realitza la Fundació Jardí Botànic de Sóller. Els dies 5, 10 i 12 comptareu amb visites guiades. Dels dies 4 al 7 i de l'11 al 14 podreu participar al taller especial de compostatge.
- Altre de les recomanacions és la visita a l'Observatori Astronòmic de Mallorca-Planetarium. Demà dia 5 podreu participar a una observació lunar; el dia 8 sereu espectadors de l'eclipsi de lluna i els 11 i 13 es podrà observar Saturn.
- El Parc Bit ofereix aquest any com a novetat els tallers de generació d'idees que podreu gaudir els dies 4, 6, 11 i 13.

MENORCA

- L'Institut Menorquí d'Estudis IME-GOB ofereix visites guiades, ho podreu fer entre els dies 5, 7, 10, 12 i 14.
- També es pot visitar l'Oficina de Meteorologia de l'Aeroport, els dies 5, 7, 10, 12 i 14.

FORMENTERA

- A partir del dia 6 i fins al dia 10 es podrà participar als tallers didàctics del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera mitjançant una excavació simulada a lanecròpolis del pugis des Molins.
- El Museu Arqueològic ofereix també jornades de portes obertes fins demà, dia 5.

L'agenda general es pot consultar a la pàgina web www.balearsfaciència.org a on s'indiquen les dades i els resquitis per participar.

El racó del curiós
info@balearsfaciencia.org
Gover de les Illes Balears