El conseller Ramis de Ayreflor visità el Museu Arqueològic d'Evissa i Formentera
Data: 10/11/03


El conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis de Ayreflor, va participar a una de les activitats de la Setmana de la Ciència i la Tecnologia que se celebra al Museu Arqueològic d'Eivissa.

Ramis de Ayreflor va poder comprovar el passat dia 6 in situ la realització d'una excavació simulada en alguns dels hipogeus de la necròpolis del puig des Molins.

Els participants en aquesta activitat, que s'ha dut a terme fins avui dia 10, han utilitzat les eines i les tècniques pròpies dels arqueòlegs per recuperar els materials soterrats, just després els han documentat i etiquetat. Tots aquests materials han estat netejats i restaurats a la taula de restauració amb l'objectiu de tornar aquestes peces al seu aspecte original.

Una altra de les activitats que du a terme el Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera amb motiu de la celebració de la Setmana de la Ciència és l'edició d'un llibre en commemoració del centenari de l'inici de les excavacions a la necròpolis. Aquesta publicació constarà de cinc articles sobre treballs historicoarqueològics d'investigació en el jaciment del puig des Molins. Els treballs aniran precedits d'una introducció històrica. El llibre s'inclourà en la sèrie de treballs del Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera.



A la fotografia, el conseller d'Economia, Hisenda i Innovació, Lluís Ramis de Ayreflor; el director del Museu d'Alt Vila, puig des Molins, Jordi Fernández; la consellera d'Hisenda del Consell d'Eivissa i Formentera, Estela Matutes; el conseller de Patrimoni del Consell d'Evissa i Formentera, Joan Marí Tur.

El racó del curiós
info@balearsfaciencia.org
Gover de les Illes Balears