Discurs del conseller d'Economia, Hisenda i Innovació a la presentació de la taula rodona "La investigació a les empreses de les Illes Balears"
Data: 07/11/03

Bones tardes a tots,

En primer lloc, vull agrair a la Confederació d'Associacions Empresarials de Balears i a la Universitat de les Illes Balears, l'esforç realitzat per organitzar aquesta interessant taula rodona, en el marc de la III Setmana de la Ciència i la Tecnologia.

Des del passat dia 3 fins al proper dia 16 es celebren diferents activitats arreu de les Illes que tenen per objectiu difondre al públic en general els darrers avanços científics i tecnològics. En concret, per al sector empresarial, la nostra finalitat és proporcionar-vos noves perspectives i apropar-vos elements novedosos que vos permetin millorar els vostres rendiments.

La cita d'avui ha de servir a tots per conèixer i intercanviar les darreres experiències i novetats en temes de innovació i tecnologia que, de segur seran profitoses pel desenvolupament de la vostra tasca. Tot allò que pot convertir-se en eina útil per aconseguir una millora de la productivitat de les empreses i de la qualitat dels productes.

No hem d'olvidar-nos de que la incorporació de la innovació al sector privat és ja una realitat arreu del món i les empreses de Illes Balears no poden quedar-se enrera en aquest sentit. Una bona part de la competitivitat està en mans d'aquesta capacitat per fer feina de cara a la tecnologia.
Avui horabaixa podrem conèixer a fons les possibilitats empresarials en aquest camp, importants novetats com les darreres patents de la UIB i què poden aportar al sector balear. I, per altra banda, podrem intercanviar opinions amb els més destacats i prestigiosos professionals que fan feina al món de la recerca i el desenvolupament a la nostra comunitat.

Des del Govern de les Illes Balears, tenim molt clar que volem fer un gran esforç per millorar els resultats econòmics de les empreses d'aquí. I una passa primordial per aconseguir-ho és proporcionar punts d'encontre entre els investigadors, els empresaris i la societat en general per tal d'afavorir l'intercanvi de productes, d'idees i, per tant, de beneficis per a tots.

Altre dels elements primordials que volem afavorir és la creació de nous llocs de treball. La investigació en general i concretament les noves tecnologies, ens estan proporcionant a gran velocitat jaciments de feina que hem d'aprofitar per a que la nostra comunitat es situï en una posició capdavantera a l'àmbit empresarial i econòmic.

Des de la Conselleria d'Economia, Hisenda i Innovació encapçalam projectes dirigits a aconseguir aquests objectius dels que destaquen: El Pla de Recerca i Desenvolupament Tecnològic i el Pla d'Innovació de les Illes Balears.
Comptam també amb el Parc Bit, lloc que volem consolidar com a eix d'unió de les sinèrgies de les empreses innovadores de la Comunitat.

Res més, dir vos que desitjam la vostra col·laboració en aquests projectes i esperam totes les aportacions i suggeriments que tingueu. Esper que aquesta sigui veritablement una tarda de profit per a tots i animar-vos a aprofitar i disfrutar de la resta d'actes d'aquesta III Setmana de la Ciència.

Gràcies a tots.


El racó del curiós
info@balearsfaciencia.org
Gover de les Illes Balears