Generador eòlic i dispositiu eòlic autopropulsat (2 projectes)
   
IES Juníper Serra
   
Camí de Son Cladera, 20
tel: 971 470 774
fax: 971 706 062
web
  Responsables de l'estand:

Rafael Ramis Vidal

Participants en el projecte:

Rafael Ramis
Josep Pons
Rafael Castillejos
 
       
 
Generador eòlic

Es tracta d'un senzill i petit dispositiu eòlic, construït amb un altaveu (de música), al qual hem afegit l'extrem d'un fil. L'altre extrem està unit a una cinta/bandera, que s'orienta amb el vent produït per un ventilador, i que s'encarrega de llevar una part de l'energia que duu el corrent d'aire que la mou. Les vibracions mecàniques de la cinta es transmeten fins al nucli (bobinat) de l'altaveu, que es mourà amb un moviment vibratori dins del camp magnètic inductor de l'imant de l'altaveu. D'aquesta manera, generam una força electromotriu alterna i erràtica, alimentant un rellotge de quars d'agulles (el típic despertador).
 
 
Activitats   Durada   Horari  
           
. Experiència inicial, per comprovar que quan es mou un camp magnètic i/o una bobina es poden crear tensions (forces electromotrius).

. Comprovació de la creació d'una força electromotriu a l'altaveu quan s'aplica un impuls (per exemple amb un dit) al nucli.

. Activació del projecte presentat i comprovar l'aprofitament de la força electromotriu per fer anar un consumidor elèctric, per exemple un rellotge.
  Continuada   Qualsevol