IFISC, Institut de Física Interdisciplinar i Sistemes Complexos (CSIC-UIB)

Campus universitari. Edifici Instituts Universitaris de Recerca. - 7122 - Palma

Activitats

CONFERÈNCIA: EL LÀSER: 50 ANYS D’UN INVENT QUE HA CANVIAT LES NOSTRES VIDES. Ponent: Claudio Mirasso. Catedràtic de la UIB i Investigador de l'IFISC.
Resumen: El 16 de maig de 1960 un jove físic de 32 anys, Theodore Maiman, va engegar als Estats Units el primer làser de la història. Originalment considerat com una curiositat científica, sense una clara aplicació, s'ha convertit, al cap de cinquanta anys, en una eina indispensable que ha revolucionat la nostra forma de viure. Cada dia usam làsers gairebé sense adonar-nos-en: mirant una pel•lícula en DVD, navegant per Internet o comprant en un supermercat… No obstant això, en desconeixem la naturalesa i el funcionament. En aquesta conferència s’introduiran els fonaments científics del làser i de la seva tecnologia, així com les seves aplicacions, per ajudar a comprendre per què el làser és sens dubte un dels grans invents cientificotecnològics del segle XX.
Dates i horaris: 12 de novembre a les 18:30 hores al Museu de Menorca
Informació: Rosa María Rodríguez .Comunicació i Cultura Científica IFISC. Institut de Física Interdisciplinària i Sistemes Complexos (CSIC-UIB) Tel. +34 - 971 25 97 19 Fax +34 - 971 17 32 48 E-mail: ifisc@ifisc.uib-csic.es