Els fonaments de la vida vénen de l'Espai

Públics:

Públic en general

Àrees de coneixement:

Física
Biologia
Medi Ambient
Ciències de la Terra
Museus de Ciències

Àrees temàtiques:

Medi ambient
L'espai

Resum i activitats:

Els fonaments de la diversitat biològica que existeix a la Terra són el resultat de l’evolució de l’Univers a partir dels elements més senzills, l’hidrogen i l’heli. Gràcies a les supernoves, es sintetitzen i es distribueixen per l’espai tots els elements de la taula periòdica que formen tot el que ens envolta, i els nostres propis cossos.
També es mostrarà el paper que té el gel en els diferents cossos del Sistema Solar, com influeix en el delicat equilibri de la vida al nostre planeta, i com els satèl•lits d’observació de la Terra tenen un paper fonamental en l’estudi dels canvis en la distribució de les masses de gel.
A més, podrem comprovar com els telescopis ens apropen a l’Univers.

Activitat "Som pols d'estrelles": sèrie de panells explicatius en els que es fa un recorregut en el temps des de l’Univers primitiu fins als nostres dies, mostrant els fenòmens i processos clau en aquesta evolució – que encara continua - des dels elements més simples cap a la diversitat actual.

Activitat "Móns de gel": dins el planetari digital Galileu, els participants es submergiran en viatges a les regions àrtiques i antàrtiques del nostre planeta, examinant els ecosistemes que hi viuen i prosperen i descobrint com la seva supervivència està connectada amb la nostra. Més enllà de la Terra, veurem com l’existència de gel forma paisatges i sistemes naturals en altres planetes i llunes del nostre Sistema Solar.

Activitat "El telescopi, eina de ciència": demostració i explicació de còm els telescopis ens "acosten" a l'objecte observat, i aplicació d’aquestes eines a l’estudi del clima mitjançant la observació de la Terra des de l’espai.

Responsables:

Teresa Sánchez
Elena González
Joan Guillem Capó
Caterina Amengual
Josep Albert Perelló

 

Mallorca Planetarium- Observatori Astronòmic de Mallorca

Categoria:
Centres d'investigació i tecnològics
 

Dades de contacte

Adreça: Camí de l'Observatori, s/n Codi postal: 07144 Municipi: Costitx Telèfon: 971 51 33 44 Fax: 971 87 60 22 Web: www.mallorcaplanetarium.com Email: info@mallorcaplanetarium.com