Anar a la pàgina principal
 
 

Universitat de les Illes Balears
Cra. de Valldemossa, km 7.5
07071 Palma
Tel. 971 17 3283 / 2940
Fax 971 172 637
www.uib.es
cramis@uib.es
 
 
INFORMACIÓ CORPORATIVA
 

La Universitat de les Illes Balears (UIB) és la institució encarregada de l'educació superior a la CAIB.A més de la docència, té com a objectiu fonamental la recerca bàsica i aplicada. Representa més del 60% de la despesa total realitzada per l'entorn científic i aporta el 65% dels investigadors, i és l'entitat que realitza el major esforç unitari en activitats de R+D de la comunitat autònoma de les Illes Balears.

La UIB es va crear el 1978 i aprovà els seus estatuts l'any 1985; des de llavors, especialment en els últims 10 anys, ha realitzat un esforç important en activitats de R+D. El campus central es troba a Mallorca, però té extensions a Eivissa i a Menorca. Imparteix 30 titulacions oficials i dos títols no oficials relacionats amb el turisme i té més de tretze mil estudiants matriculats. Compta amb 16 departaments, en els quals desenvolupen la seva activitat més de 900 professors.

Participa en dos instituts de recerca: l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, institut amb seu a Esporles, mixt amb el CSIC) i l'Institut Universitari d'Investigacions en Ciències de la Salut (IUNICS, de recent creació i amb seu a Son Dureta).

Podeu consultar la Memòria d'Investigació 2001 i el Catàleg de Projectes d'Investigació a l'adreça següent: http://www.uib.es/recerca

 

 


ACTIVITATS

Taules rodones i conferències

Investigació i societat
Conferència del president del Consell Social de la UIB

A càrrec d'Excelentíssim Sr. Felicià Fuster.

Seguida d'una breu presentació de les línies de recerca i serveis científics de la UIB.

Adreçat a: Tot el públic.
Data: 7/11/2002
Hora: 19.00 h. Acabada la conferència, s'oferirà un petit refrigeri.
Lloc: Sala d'Actes de Sa Riera. Palma

 

Conferències divulgatives al campus
Cal demanar per Xisca Garcies.

Cicle de conferències divulgatives durant la Setmana de la Ciència i la Tecnologia.

Adreçat a: Estudiants, PDI i PAS de la UIB.
Data: 4-6/11/2002
Hores i llocs:

«La ciencia en la sociedad del riesgo». Dr. José Luís Luján. Dilluns, 4 a les 12 hores a l'edifici Ramon Llull. Aula 16.

«De Frankenstain a Superman. Posibilidad científica, admisibilidad ética y limitaciones jurídicas». Dra. Misericòrdia Ramon, Dr. Camilo J. Cela i Dr. Federico Garau. Dilluns, 4 a les 10.30 hores a l'edifici Mateu Orfila i Rotger. Sala de Juntes.

«Naturaleza humana y motivación». Dr. Eduardo E. Mutazzi, enginyer químic de la Universitat Tecnològica Nacional (Argentina). Dimecres, 6 de novembre a les 12.30 hores a l'edifici Mateu Orfila i Rotger. Aula 4.

«Psicoanàlisi i mètode científic». Dr. Jordi Pich. Dimecres, 6 de novembre a les 12 hores a l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Sala d'actes.

«Innovació educativa en els estudis d'Infermeria. Una nova concepció de l'ensenyament». Dra. Margalida Miró. Dimarts, 5 de novembre a les 10 hores a l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Aula A06.

«En busca de la educación que queremos». Dr. Francisco Gutiérrez. Dimarts, 5 de novembre a les 13 hores a l'edifici Guillem Cifre de Colonya. Sala d'actes.

«E-learning, una nova manera de plantejar l'ensenyament». Dr. Bartomeu Serra. Dilluns, 4 de novembre a les 17 hores a l'edifici Anselm Turmeda. Aula 4B

 

Conferències divulgatives a instituts de Batxillerat de les Illes Balears.

Cicle de conferències divulgatives durant la Setmana de la Ciència i la Tecnologia per donar a conèixer a l'alumnat de Batxillerat la recerca que es fa a la UIB.

Adreçat a: Estudiants de Batxillerat.
Data: 4-8/11/2002
Hora:
Lloc: Sala i edifici aconcertar. Palma, Menorca i Eivissa.

 

 

Jornades de portes obertes i visites guiades

Visites guiades al campus universitari

Visites guiadas als Serveis Cientificotècnics (SCI), al Laboratori de Sistemes d'Informació Geogràfica (LSIG), al Laboratori d'Investigacions sobre Litiasis Renals (LILR), al Centre de Tecnologies de la Informació (CTI@UIB) i a l'Institut Mediterrani d'Estudis Avançats (IMEDEA, Esporles)
Durada aproximada de la visita: 1 hora cada laboratori
El laboratori de Tecnologies de l'informació estirà tancat els horabaixes

Adreçat a: Alumnat de Batxillerat i públic en general
Data: 5-6/11/2002
Hora: 9,00 -13,00 i 16,00 -19,00 h
Lloc: Mateu Orfila (SCT i LILIR), Guillem Colom (LSIG), Anselm Turmeda (CTI@UIB), IMEDEA (Esporles).
Cra. de Valldemossa, km 7.5 i Esporles