Anar a la pàgina principal
 
 
Un total de 25 organismes d¿investigació i centres d¿ensenyament de les Illes Balears organitzen 115 activitats a la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia que ha començat avui
04/11/2002

Un total de 25 centres d'investigació i instituts d'ensenyament de les Illes Balears organitzen 115 activitats a la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia, esdeveniment que ha començat avui i que tindrà lloc entre el 4 i 10 de Novembre, de forma simultània, a diversos centres i organismes d'investigació de Mallorca, Menorca i Eivissa.

Organitzada conjuntament per la Conselleria d'Innovació i Energia i la Conselleria d'Educació i Cultura, la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia s'emmarca dins la proposta del fòrum europeu i estatal (Setmana Europea de la Ciència i la Tecnologia).

La Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia va adreçada a tots els públics, de diferents edats i nivells de formació. L'assistència i la participació en quasi tots els actes son gratuïtes. La Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia disposa d'un pressupost de 95.000 euros, finançats a parts iguales entre la Conselleria d'Innovació i Energia i el Ministerio de Ciencia y Tecnología.

Al llarg de tota la setmana es celebraran distints actes, exposicions, conferencies, visites guiades i jornades de portes obertes amb els objectius següents: difondre i promoure la cultura científica en distints àmbits; obrir els espais d'investigació, habitualment tancats al públic, per estimular el coneixement de la ciència i la tecnologia en el seu lloc de gestació; mostrar i fer que es valori el ric patrimoni científic-tècnic de la Comunitat de les Illes Balears i renovar el coneixement sobre ciència i tecnologia del ciutadà mitjançant una informació actualitzada dels resultats i les aplicacions de la investigació.

Participen Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia el Govern de les Illes Balears; Fundació Espanyola per la Ciència y la Tecnologia; ParcBIT; Fundació IBIT; UIB; Centre Oceanogràfic de les Illes Balears; Centre Meteorològic Territorial de Balears; Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears; Museu de Mallorca; Museu de Menorca; Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera; Observatori Astronòmic de Mallorca; Museu Balear de Ciències Naturals; Jardí Botànic de Sóller; Institut d'Estudis Menorquins; Parc Natural de s'Albufera de Mallorca; Parc Natural des Grau i Parc Natural Cala d'Hort, cap Llentrisca i sa Talaia; IES Aurora Picornell; IES Sa Dona Blanca; IES Cap de Llevant; CP Es Puigg de Lloseta i CP Rafal Vell.

Per altra banda, i dins dels 115 actes que es realitzen al llarg de tota la setmana, el Conseller Villalonga ha assistit aquest matí a la presentació del llibre "Estudio Batilitológico de la Bahía de Palma de Mallorca", de Rafael de Buen y Lozano, primer volum de la col·lecció La ciència a les Illes Balears.

Aquesta col·lecció, coordinada i patrocinada per la Conselleria d'Innovació i Energia, té per objectiu donar a conèixer i posar a l'abast de tots els illencs obres representatives de la producció científica duta a terme a les Illes Balears al llarg de la historia.
Desprès de la presentació del llibre ha tingut lloc, també a Cas Jai, la conferencia titulada "Emerging issues in Mediterranean Marine Sicence", a càrrec del Sr. Frederic Briand, Director General de la Comissió Internacional per a l'Exploració Científica de la Mar Mediterrània.

Nota: Podeu trobar més informació dels actes de la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia a la pags. web www.balearsfaciencia.org i www.caib.es