Anar a la pàgina principal
 
 
El Conseller Villalonga presentarà demà el projecte ¿Historia de la Ciència a les Illes Balears¿
L¿obra constarà de quatre volums i recollirà tots els avenços de la ciència i la tècnica a les nostres Illes des del període islàmic fins al segle XX
05/11/2002

Dia: Dimecres, 6 de Novembre
Hora: 18 hores
Lloc: Capella de Consolat de Mar


Dins el marc de la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia que s'està desenvolupant aquest dies, el Conseller d'Innovació i Energia Príam Villalonga presentarà demà el projecte "Historia de la Ciència a les Illes Balears", una col·lecció de quatre volums que pretén ser una obra de referència dins la historia de la ciència i de la tècnica a les nostres Illes des el període islàmic fins al segle XX.

El projecte està dirigit pel Dr. Francesc Bujosa, professor de Historia de la Ciència de la Universitat de les Illes Balears (UIB). La obra es concebuda en quatre volums i s'editarà al llarg de quatre anys, sota la coordinació d'un comitè i un grup de científics i intel·lectuals de les quatre Illes. També es contarà amb un comitè d'experts de prestigi internacionalment reconegut.

A l'acte de presentació del projecte "Historia de la Ciència a les Illes Balears", que tindrà lloc a les 18 hores a Capella de Consolat de Mar, hi intervindran, a més del Conseller Villalonga, el rector de la UIB Llorenç Huguet; el director del projecte Francesc Bujosa i el Dr. Josep Maria Camarasa, que pronunciarà una conferencia titulada "La Historia de la Ciència en els Països Catalans".

L'acte de demà s'emmarca dins les 115 activitats que 25 centres d'investigació i instituts d'ensenyament de les Illes Balears realizen entre el 4 i el 10 de novembre a la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia. Organitzada conjuntament per la Conselleria d'Innovació i Energia i la Conselleria d'Educació i Cultura, la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia forma part de la proposta del fòrum europeu i estatal (Setmana Europea de la Ciència i la Tecnologia).

Al llarg de tota la setmana es celebraran distints actes, exposicions, conferencies, visites guiades i jornades de portes obertes amb els objectius següents: difondre i promoure la cultura científica en distints àmbits; obrir els espais d'investigació, habitualment tancats al públic, per estimular el coneixement de la ciència i la tecnologia en el seu lloc de gestació; mostrar i fer que es valori el ric patrimoni científic-tècnic de la Comunitat de les Illes Balears i renovar el coneixement sobre ciència i tecnologia del ciutadà mitjançant una informació actualitzada dels resultats i les aplicacions de la investigació.

Participen Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia el Govern de les Illes Balears; Fundació Espanyola per la Ciència y la Tecnologia; ParcBIT; Fundació IBIT; UIB; Centre Oceanogràfic de les Illes Balears; Centre Meteorològic Territorial de Balears; Fundació Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears; Museu de Mallorca; Museu de Menorca; Museu Arqueològic d'Eivissa i Formentera; Observatori Astronòmic de Mallorca; Museu Balear de Ciències Naturals; Jardí Botànic de Sóller; Institut d'Estudis Menorquins; Parc Natural de s'Albufera de Mallorca; Parc Natural des Grau i Parc Natural Cala d'Hort, cap Llentrisca i sa Talaia; IES Aurora Picornell; IES Sa Dona Blanca; IES Cap de Llevant; CP Es Puigg de Lloseta i CP Rafal Vell.

Nota: Podeu trobar més informació dels actes de la Segona Setmana de la Ciència i la Tecnologia a la pags. web www.balearsfaciencia.org i www.caib.es