Cuines solars
   
CP Es Puig (Lloseta)
   
Afores s/n
tel: 971 519 436
fax: 971 519 787
web
email
  Responsables de l'estand:

Petra Vicens (tutora 5è)

Participants en el projecte:

Tomeu Colom (PT)
Margalida Martorell (secretària)
Antònia Muñoz (directora)
Isabel Delgado (cap d'estudis)
30 alumnes de 3r cicle
 
       
 
Energia solar: cuines solars

L'energia solar com a font d'energia natural ens proporciona la possibilitat de cuinar, de manera gratuïta, neta i inesgotable, utilitzant una cuina solar.
Com fer una cuina solar? Podreu comprovar que tots tenim al nostre abast els materials per poder realitzar-la. Com cuinar amb una cuina solar? Només haureu de passar per l'estand per comprovar si hi ha prou sol, com es cou un ou, una poma..., és a dir, com podem elaborar un menú ben ecològic.
Us animau? Podreu construir una cuina solar per a la vostra escola, destriar els avantatges i els inconvenients de les cuines solars i veure com aplicam els principis físics més bàsics a l'enginy de les cuines solars més senzilles.
 
 
Activitats   Durada   Horari  
           
. Representació plàstica en què s'expliquen els principis físics que s'apliquen en la construcció i utilització de les cuines solars. Ho pot observar un grup d'uns 10 alumnes durant uns 10 minuts.

  10 minuts.    
           
. Joc dels avantatges i dels inconvenients de les cuines solars: destriar-los i ordenar-los. Ho poden realitzar uns 10 alumnes durant uns 10 minuts.

  10 minuts.    
           
. Observació d'imatges de construccions de diverses cuines solars.
     
           
. Observació del funcionament de cuines solars fabricades al centre escolar: es cuinaran diversos aliments i es degustaran.
     
           
. Possibilitat de construcció d'una cuina solar (1 per a cada escola que visiti l'estand). Ho podran fer un grup d'uns 5 alumnes durant una hora aproximadament, al mateix estand, o emportar-se les instruccions per construir-la.
  1 hora   SI EL CENTRE QUE VISITA VOL CONSTRUIR LA CUINA A LA FIRA HA DE POSAR-SE EN CONTACTE EN COMENÇAR LA VISITA.